You are here

Tunnel packages nightly built 825

15 posts / 0 new
Last post
VK1MIC
Tunnel packages nightly built 825

 After updating recently I went to reactive my tunnels, found tunnel software not installed, clicked on install and error returned:

ERROR:
Package update failed!



Restarted multiple times, and same issues.
WAN port is connected to my him network which has internet

Ideas?

Wade VK1MIC
 

nc8q
nc8q's picture
Tunnel Package update failed!

In the Advanced settings to the right of
aredn.@downloads[0].pkgs_arednpackages
should be
http://downloads.arednmesh.org/releases/3/22/3.22.1.0/packages/mips_24kc/arednpackages .
If not click 'Set to Default', then 'Save Setting'.
If those values are already present, then from a computer with a LAN address from the node in question:

If Mac, linux, android:
ping -c 1 downloads.arednmesh.org
or
traceroute downloads.arednmesh.org

If Windows
ping -n 1 downloads.arednmesh.org
or
tracert downloads.arednmesh.org
will illuminate the issue.

I hope this helps,
Chuck

K5DLQ
K5DLQ's picture
(or, that setting will have

(or, that setting will have the path to the nighly build packages.  either way, Set to Default/Save Settings should reset it appropriately)
 

VK1MIC
Ok so I updated that link to

Ok so I updated that link to the one above... failed again

under administration, I went to "update" next to the package list, that error is:
 

Collected errors:
 * opkg_conf_load: Could not lock /var/lock/opkg.lock: Resource temporarily
unavailable.
nc8q
nc8q's picture
Okay, so, I 'Set' and 'Saved'...

"under administration, I went to "update" next to the package list, that error is:"

Under my 'Administration' I have 'Firmware Update', but no other 'update'. ?

Chuck

Image Attachments: 
VK1MIC
Sorry meant refresh

Sorry meant refresh

nc8q
nc8q's picture
There are 2 'Refresh's

There is a 'Firmware Update' 'Refresh' and
there is a 'Package Management' 'Refresh'.
Which one did you do or did you do both?
After clicking each, there should be a page update indicating success or failure of the 'Refresh'.
What do you see?

"Ok so I updated that link to the one above... failed again"

Did you 'update' 'aredn.@downloads[0].firmwarepath' by clicking 'Set to Default', then clicking 'Save Setting' or
did you edit the value by your keyboard?
If by keyboard, there may be a typo.

I hope this helps,
Chuck

 

Image Attachments: 
VK1MIC
Sorry I was not clear.  Here

Sorry I was not clear.  Here are screen shots of both the defaults as well as the result from package refresh. 

Image Attachments: 
VK1MIC
Hi Chuck further info:

Hi Chuck further info:

My laptop on my house wifi - can ping ping -c 1 downloads.arednmesh.org, however when connected to my aredn node wifi access, I can not. I can not ping google.com from within the aredn network too.

I have just moved into a new house on a full ubiquity setup. Is my node being blocked via the home wifi to access the internet?

nc8q
nc8q's picture
new house on a full ubiquity setup

Hi, Wade:
 
Before we go further, Nightly 847 is current, so you cannot install the tunnel onto Nightly 825 via the GUI pages.

Regarding attached images. I usually edit my screen size so that the important part is large.
The process of attaching an image on this forum automagically reduces the image to <= 600x600, so
I reduce the image locally then if the image still conveys the important part, I then attach the resized image.
 
I have no clue what a 'full ubiquity setup' is, so
do you have a VLAN switch so that your node(s) at home have WAN access to the internet?

The tunnel ipk and its 3 required ipks may be installed manually, but this may be covered later if needed.

Image of successful 'Package Management Refresh' with Nightly 847 on a Ubiquiti device.
Image of Ubiquiti device with WAN internet access.

I hope this helps,
Chuck

 

Image Attachments: 
K5DLQ
K5DLQ's picture
reboot, then try again  

reboot, then try again
 

VK1MIC
3 reboots and no change

3 reboots and no change

VK1MIC
update

So the node I want to connect to WAN is a GLi750, with a cable to the WAN port. 

I can access the node via a LAN IP but the node still can not connect to the internet via my home network.

nc8q
nc8q's picture
GL-iNet-AR750: Connecting to WAN/Internet
 node: NC8Q-AR750-PBX
model: GL.iNet GL-AR750

 Hi, Wade:
Here is an image(lower) of my /status page showing my '750's WAN port with an IP address from my home LAN.
My home LAN is 192.168.8.x and its WAN is internet.

 So, I have a cable from the 750's WAN port to a switch on my home LAN.

As pictured(upper), the ports are. left to right, WAN, DtD, LAN.
The left ethernet cable, identified with black tape, is the 750's WAN port, which
goes to a LAN port on my home LAN.

I hope this helps,
Chuck

Image Attachments: 
VK1MIC
ISSUE FOUND - ENTIRELY MY FAULT

I won't go into it, but a quirk of my home network - was entirely my fault nothing that will effect other users.

Sorry for the time wasting.

Wade

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer